Stamppot rucola met geitenkaas

Zomerse stamppot rucola met geitenkaas


Ook in de zomer kan je lekker stamppot eten. Dit recept voor stamppot met rucola en geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van. Het stamppotje is in een handomdraai klaar dus er blijft voldoende tijd over om het lekker op je balkon in de ondergaande zon op te eten.

Ingredienten voor stamppot rucola met geitenkaas


1 kilo aardappels geschild
1 dl. melk
peper en zout 
2 zakjes rucola sla
1/2 bakje geitenkaas creme



Hoe maak je stamppot rucola met geitenkaas?

Stap 1 - De aardappels schillen en in even grote stukken snijden.
Stap 2 - De aardappels in een pan met water op hetr vuur zetten en in 20 a 25 minuten gaar koken.
Stap 3 - De geitenkaas in kleine blokjes snijden
Stap 4 - Als de aardappels gaar zijn giet je ze af.
Stap 5 - De aardappels stampen en een beetje melk toevoegen om het smeuiig te maken.
Stap 6 - Stamp de rauwe rucola en de geitenkaas door de aardappelen.  
Stap 7 - Aan tafel !!

Je kan volop variaties maken op dit recept. Denk eens aan roerbakreepjes vlees erbij, lekker de roerbakreepjes opbakken met een extra sjalotje. Ook met noten kan je volop variaties maken als je het vegetarisch wil houden. 

Meer informatie over rucola

Rucola heeft een pittige ietwat nootachtige smaak. Rucola noemen ze om die reden ook vaak notensla. Wanwege de vorm noemt men rucola ook wel raketsla. De oorsprong van rucola ligt in het middellandsezeegebied. Via Italië waaide het over naar west-europa. Dankzij de interesse voor de italiaanse keuken is de rucola nu ook hier in ons eigen kikkerlandje een populaire groente.  
De voedingswaarde van 100 gram verse rucola is: 
Voedingswaarde per 100 gram
Energetische waarde100 kJ of 24 kcal
Koolhydraten3,7 gram
Eiwit2,6 gram
Vet0,7 gram
Vitamine Cmg
Caroteenmg
Vitamine B1mg
Vitamine B2mg
Calciummg
IJzermg

Bron: wikipedia


2 opmerkingen: