Rauwe andijvie stamppot

Rauwe andijviestamppot is snel klaar en heel erg lekker en gezond


Je hoeft geen keukenprinses of keukenprins te zijn om deze stamppot op tafel te kunnen zetten. Het is een snel en eenvoudig recept waarmee je gezonde en voedzame maaltijd kan bereiden voor 4 personen.

Ingredienten

200 gram gesneden andijvie
1,5 kg. aardappels (kruimig)
150 gr. ontbijtspek
1 el. grove mosterd
100 gr. verse roomkaas
een snufje peper en zout

Hoe maak je rauwe andijvie stamppot


Stap 1 - De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden.
Stap 2 - Zet een grote pan op het vuur met wat water en doe daar de aardappels in met een een snufje zout.
Stap 3 - Zet het vuur lekker hoog tot het kookt.
Stap 4 - Als het water kookt dan zet je vuur wat lager en kook je de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 5 - De ontbijtspek in reepjes snijden en in een koekenpan bak je de reepjes langzaam uit tot ze knapperig zijn.
Stap 6 - Giet de aardappels af als ze gaar zijn.
Stap 7 - De roomkaas in kleine blokjes snijden
Stap 8 - Nu gaan we stampen... Eerst de aardappels een beetje voorstampen.
Stap 9 - Nu doe je de roomkaas, de mosterd en de andijvie erbij en weer lekker stampen. Een deel van de spekjes ook nog door de stamppot roeren.
Stap 10 - Nog heel even de boel doorwarmen (niet te lang, dan blijft de andijvie lekker knapperig)
Stap 11 - Op smaak brengen met wat zout en peper.
Stap 12 - De rauwe andijviestamppot opscheppen en de overgebleven spekjes verdelen over de borden
Stap 13 - Aan tafel!

Easy does it toch?

Wat smaakt lekker bij rauwe andijvie stamppot?


Tsja we vervallen in herhalingen maar een lekkere rookworst smaakt prima bij een rauwe andijviestamppot. Ook een gehaktbal of een slavink smaakt lekker bij dit gerecht.

Meer over andijvie


Andijvie is eigenlijk een sla soort. Er zijn 2 soorten andijvie.
krulandijvie is als sla te koop en daarom eet je die altijd rauw.
Gewone andijvie is natuurlijk ook een slasoort, maar kan ook warm bereid worden. De smaak is licht bitter.
In andijvie zit heel veel water en daarom kan je andijvie niet al te lang bewaren.

Voedingswaarde per 100 g
Energie  12 kcal
Proteïne  1,2 g
Vet  0,2 g
Koolhydraten  1,2 g
Vezels  2,2 g
Vitamine C  7 mg
Calcium  52 mg
IJzer  0,8 mg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten